Palokunnassamme toimii useita osastoja, jotka ovat toiminnan pyörittämisen kannalta tärkeitä. Ohessa kuvaus jokaisen osaston toiminnasta. Jos haluaisit liittyä mukaan jonkin osaston toimintaan, ota yhteyttä osaston kohdalla mainittuun yhteyshenkilöön.Hälytysosasto

Palokuntatoiminnan ydin on hälytysosasto. Sammutussopimus Helsingin pelastuslaitoksen kanssa edellyttää vähintään kahdentoista henkilön kokoisen sammutusmiehistä koostuvan osaston ylläpitämistä 30 minuutin lähtövalmiudessa ympäri vuoden. (Poislukien arkisin 07-17.)
Hälytysosasto harjoittelee toiminnassa tarvittavia taitoja kerran viikossa ja jäsenet osallistuvat myös pelastuslaitoksen sekä HelPe:n ja SPEK:in järjestämille kursseille.
Hälytysosaston toimintaan pääsee mukaan 16-vuotiaana, mutta itse hälytyksiin voi osallistua vasta 18-vuotiaana, kun vähintään sammutustyönkurssi (sekä mieluiten myös savusukelluskurssi) on hyväksytysti suoritettu.
Hälytysosaston jäsenet osallistuvat aktiivisesti myös nuoriso-osastolaisten harjoitusten vetämiseen sekä tekevät pelastusalaan liittyvää valistustyötä.

Hälytysosaston toimintaan liittyvissä asioissa auttaa:
Palokunnan päällikkö Harri Saikanmäki (paallikko@oulunkylanvpk.net, GSM +358-40-760 8444)Nuoriso-osasto

Joka maanantai palokunnalla kokoontuva nuoriso-osasto koostuu 10-16-vuotiaista nuorista, jotka ovat kiinnostuneita palokunnassa toimimisesta. Nuoriso-osasto harjoittelee kerran viikossa palomiehen perustaitoja vanhempien kouluttajien johdolla. Lisäksi toimintaan kuuluu tutustumiskäyntejä mm. pelastuslaitokselle, palomuseoon ja muihin vastaaviin paikkoihin.
Kesän kohokohta on jokavuotinen Uudenmaan palokuntien yhteinen kesäleiri. Perinteisesti leiri pidetään Padasjoen lähellä Tarus-järven rannalla. Nuoriso-osastolaiset osallistuvat leireillä erilaisille alaan liittyville kursseille - vapaa-aikaa toki unohtamatta.
Nuoriso-osaston toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Nuoriso-osaston toimintaan liittyvissä asioissa auttaa Taina Halttunen (nuoriso@oulunkylanvpk.net, GSM +358-40-720 3270).


Naisosasto


(c) Oulunkylän VPK 2006 - www.oulunkylanvpk.net - webmaster@oulunkylanvpk.net